Pobierz menu na komputer w postaci pliku PDF
Przystawki
pasztet z dodatkami 25 zł
tatar (surowa wołowina, kapary, żółtko, grzyby, cebula) 25 zł
karp w galarecie z dodatkami 20 zł
śledzie 20 zł
kapelusze suszonych podgrzybków smażone na maśle 20 zł
   
Zupy
grzybowa 15 zł
rybna 15 zł
ze świeżych pomidorów 12 zł
gulaszowa 18 zł
czernina (staropolska zupa z kaczki
suszonych owoców i krwi kaczki)
20 zł
malinowa 15 zł
rosół z makaronem 15 zł
barszcz z buraków z pasztecikiem 18 zł
   
Grzyby i inne dania jarskie
rydze smażone na maśle 30 zł
"pijane" rydze smażone z miodem i wódką 35 zł
grzyby w śmietanie lub w oliwie z koprem 35 zł
makaron z grzybami i serem 35 zł
sałata ze smażonymi podgrzybkami i wątróbką 26 zł
camembert pieczony w winie z grzybami 30 zł
fenkuł pieczony z serem i grzybami 30 zł
naleśnik z pomidorami i mozzarellą 28 zł
nalesnik słono słodki z serem pleśniowym i pomarańczą 28 zł
suszone kapelusze podgrzybków smażone na maśle 30 zł
Dania mięsne i ryby
kulebiak z mięsem lub kapustą z grzybami (ciasto
pieczone z farszem w środku - danie dla kilku osób) - zdjęcie
40 zł
od osoby
wigilijny smażony karp 40 zł
ryba (karp,sola,węgorz)gotowana na parze lub duszona 40 zł
karp w sosie piernikowym  
karp pieczony w cieście - zdjęcie 40 zł
od osoby
polędwiczki zawijane w bekonie 40 zł
wątróbka z królika z jabłkiem i majerankiem 35 zł
pieczony królik z rozmarynem i czosnkiem 40 zł
gulasz z jelenia 40 zł
   
Słodycze
kutia i makiełki 15 zł
ciasta dnia pieczone w Todze 15 zł
ciepły kisiel żurawinowy 15 zł
ciepły budyń z "kroplą" alkoholu i orzechami 18 zł
naleśnik ze smazonymi bakaliami 22 zł
lody przygotowywane przy gościach w ciekłym azocie  
   
Sałaty
różne przygotowywane na świeżo sałaty - zdjęcie  
   
Inne
Kawy, herbaty ( np. z nalewką bursztynową ), czekolady, napoje, alkohole.  
Specjalność Togi w grudniu to uroczysta kolacja wigilijna z daniami tradycyjnej świątecznej kuchni polskiej, pachnącej piernikami i makiełkami w pięknych dekoracjach, przy płonącym kominku i kolędach.
Proszę o dokonanie wcześniejszej rezerwacji.
Cena od osoby 150 zł.

Poznań - Młyńska 12 \ tel. 061 8 530 345 \ tel. kom. 512 133 777

POL ENG